Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Famous Cartoon dogs! Ποιοι είναι πραγματικά?



coolrain44.wordpress.com

Διάσημα σκυλιά γνωρίζουμε πολλά...
Αλλά τα σκυλιά βγαλμένα από Κόμικς, θα λέγαμε ότι έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.
Snoopy,Scooby-Doo,Lady & the Tramp,Clifford (the big red dog),Pluto και πολλά πολλά σκυλιά ακόμα έχουν μείνει στην ιστορία και στην παιδική μας ηλικία.Η επιλογή δύσκολη,καθώς όλες αυτές οι φανταστικές φιγούρες σκύλων που αγαπήσαμε έχουν κατακτήσει των κόσμο,όχι μόνο των media αλλά και της καρδιάς μας.
Όμως τρία ονόματα σίγουρα μας έρχονται στο μυαλό κατευθείαν χωρίς πολύ σκέψη!
Scooby-Doo,Snoopy και Pluto...


Scooby-Doo
Ο Scooby-Doo αποτελεί τον απόλυτο σκύλο ντετέκτιβ!
Δημιουργία της Hanna-Barbera παραγωγής του CBS,η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που εμπνεύστηκαν οι Joe Ruby και Ken Spears, πρωτοεμφανίστηκε στις αμερικανικές τηλεοράσεις στις 13 Σεπτεμβρίου του 1969 με τίτλο Scooby-Doo:Where are you?. Έκτοτε έχουν προβληθεί δεκάδες επεισόδια και ταινίες με τις ιστορίες μυστηρίου του Scooby-Doo και της παρέας του.
Ο Scooby-Doo είναι ο κολλητός και αχώριστος φίλος του Shaggy Roger,που μπλέκουν πάντα σε περιπέτειες, αλλά είναι και αυτοί που τελικά σώζουν την τελευταία στιγμή τους υπόλοιπους.
Το όνομα του Scooby δόθηκε από τον Fred Silverman, όταν το εμπνεύστηκε από τους συλλαβές του Frank Sinatra στο τραγούδι "Strangers in the Night" doo-be-doo-be-doo!!!
Τα χαρακτηριστικά που κάνουν μοναδικό τον Scooby-Doo είναι η χαρακτηριστική ομιλία του,όπου μπροστά από κάθε λέξη χρησιμοποιεί το γράμμα "R" αλλά και το ότι σε κάθε επεισόδιο ή ταινία είναι διαρκώς πεινασμένος και δειλός μπροστά στα μυστήρια που καλούνται να λύσουν. Πάντα έχει μαζί του τα αγαπημένα του μπισκότα σε σχήμα κόκαλου,που του δίνουν δύναμη.

Ποιος όμως εμπνεύστηκε τον Scooby-Doo όπως τον ξέρουμε σήμερα?
Ο Iwao Takamoto ήταν ο εμπνευστής της θρυλικής φιγούρας.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος,πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει επισκέφτηκε έναν εκτροφέα Μεγάλου Δανού.
Ζήτησε από τον υπεύθυνο να του εξηγήσει τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ένας Μεγάλος Δανός και στην συνέχεια πρόσθεσε τελείως διαφορετικά στοιχεία στον Scooby-Doo,με χαρακτηριστικότερο το διαφορετικό χρώμα από ένα κλασσικό Μεγάλο Δανό.








Μεγάλος Δανός(Great Dane)
Ο καλοκάγαθος γίγαντας κατάγεται από την μίξη Mastiff και Wolfhound,ενώ αποκαλείται από πολλούς ως "Απόλλων όλων των φυλών".
Παρόλο που οι ονομασίες του είναι German Mastiff,Danish Hound και Great Dane η προέλευση του δεν είναι από την Δανία.
Είναι από τα ψηλότερα σκυλιά στον κόσμο και δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της φύλαξης και του κυνηγιού.

*************************************

Snoopy
Πρωτοεμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σειρά Κόμικς "Peanuts" (Τα Φιστίκια) στις 4 Οκτωβρίου του 1950.Δημιουργία του Αμερικανού Charles M. Schulz αρχικά εμφανιζόταν χωρίς ομιλία,σαν ένα απλό και συμβατικό σκυλί.Στην συνέχεια όμως άρχισε να παίρνει ανθρώπινες συνήθειες και τελικώς έγινε μία από τις διασημότερες φιγούρες των Κόμικς παγκοσμίως.
Ιδιοκτήτης του Snoopy είναι ο Charlie Brown ο οποίος φέρεται να τον απέκτησε από την φάρμα της Daisy Hill Puppy Farm.
Η φιγούρα του Snoopy λέγεται πως προήλθε από κάποιο από τα σκυλιά που είχε στην κατοχή του ο Charles M. Schulz κατά την παιδική του ηλικία,καθώς τα αρχικά σχέδια του Snoopy ήταν ζωγραφισμένα πάνω στον Spike.
Τέλος η ονομασία Snoopy δόθηκε αφού απορρίφθηκε το "Sniffy",καθώς υπήρχε ήδη τέτοια ονομασία σε άλλο Κόμικ.

Τι ράτσα είναι ο Snoopy? 
Ο ίδιος ο Snoopy και ο Charlie Brown,έχουν αναφέρει πολλές φορές την ράτσα Beagle.
"Beagles on the grass, alas."
Μπορεί χρωματικά να διαφέρει ο Snoopy από τα κλασσικά Beagle αλλά θυμίζει αρκετά αυτά τα χαριτωμένα και σπιρτόζικα σκυλιά.





















Beagle (Μπιγκλ)
Μικρομεσαίου μεγέθους,τα Μπιγκλ,γρήγορα απέκτησαν θαυμαστές σε όλον τον κόσμο.
Προορισμένα αρχικά για κυνήγι,αυτά τα πανέξυπνα σκυλιά,λόγω της έλλειψης κληρονομικών ασθενειών αλλά και της άψογης συμπεριφοράς τους,γρήγορα χρησιμοποιήθηκαν και για άλλους σκοπούς. Έτσι στην σημερινή εποχή εκτός από το κυνήγι,τα Μπιγκλ χρησιμοποιούνται στην Δίωξη των Ναρκωτικών αλλά και στην χρησιμοποίηση τους σε διάφορα τεστ.
Παρόλο που το είδος.από τα οποία προήλθε το Μπιγκλ υπάρχει για πάνω από 2000 χρόνια,η συστηματική του εκτροφή ξεκίνησε γύρω στα 1830 στην Μεγάλη Βρετανία.
Η ονομασία Beagle φέρει διάφορες εκδοχές όπως, "μικρό", "ανοιχτό στέρνο" και άλλα.

*****************************************

Pluto
Ο Pluto έκανε την εμφάνιση του γύρω στην δεκαετία του 1930 στην ταινία μικρού μήκους "The Chain Gang". Πιθανολογείται ότι αρχικά σε κάποια επεισόδια εμφανίστηκαν σκυλιά χωρίς όνομα, που στην συνέχεια πήραν την τελική μορφή και χαρακτήρα που έχει ο σημερινός Pluto.
Ο Pluto είναι ένας από τους λίγους χαρακτήρες της Walt Disney, που δεν έχει ανθρωπόμορφη μορφή και ουσιαστικά απεικονίζει ένα "πραγματικό" σκύλο.
Ξεκίνησε στα πρώτα επεισόδια ως ο σκύλος του Mickey Mouse,ενώ στην συνέχεια απέκτησε την δική του σειρά επεισοδίων.
Έγινε γρήγορα ένας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους χαρακτήρες της Disney και βρίσκεται στην θέση Νο 5 της κατάταξης με τα πιο αναγνωρίσιμα cartoon της Disney.
Η ονομασία του αρχικά ήταν Rover αλλά οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ κοινό όνομα και το μετέτρεψαν σε Pluto. Λέγεται μάλιστα ότι ονομάστηκε Pluto καθώς εκείνη την περίοδο είχε ανακαλυφθεί ο μακρινός και ένατος πλανήτης Πλούτωνας!Αλλά γρήγορα οι υπεύθυνοι το διέψευσαν.
Όπως ήδη αναφέραμε ο Pluto δεν έχει ανθρώπινες συνήθειες ή δυνατότητες,άρα δεν μπορεί και να μιλήσει.Η μοναδική φορά που μίλησε ήταν όταν είπε την λέξη "Kiss me" (Φίλα με)!
Τέλος ο Pluto ήταν από τα πρώτα cartoons που εμφανίστηκαν με την λεγόμενη μορφή animation.Δηλαδή η μορφή του ήταν πιο σφαιρική και όχι τόσο επίπεδη.

Pluto: Αντικατοπτρίζει κάποια φυλή σκύλου?
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων ο Pluto δεν αντιπροσωπεύει κάποιο συγκεκριμένο είδος σκύλου,αλλά ένα τυπικό κυνηγόσκυλο.Τα σκυλιά ράτσας Bloodhood πιθανολογείται να είναι η έμπνευση για την δημιουργία του Pluto.












Δεν υπάρχουν σχόλια: