Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Τέλος στις μονομαχίες των ζώων!

Με το νέο νομοσχέδιο για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων κατοικίδιων που εγκρίθηκε αρχές Απριλίου,δίνεται ένα τέλος στην εκτροφή και χρησιμοποίηση τους,για οποιονδήποτε σκοπό που αποφέρει κέρδη και χρήση βίας!
Ένα μεγάλο ζήτημα,οι μονομαχίες των ζώων (κοκορομαχίες,κυνομαχίες) τελικώς ποινικοποιείται και οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τιμωρούνται.Παρόλο που οι μονομαχίες ζώων θεωρούνταν πάντα παράνομες,ωστόσο με τον νέο νόμο και συγκεκριμένα με το άρθρο 12 οριστικοποιείται η απαγόρευση τους.



Μονομαχίες ζώων...
Τα ζώα που προορίζονται για τις παράνομες μονομαχίες προς την ικανοποίηση "άρρωστων" ανθρώπινων ορέξεων,είναι μια ιστορία που εκατοντάδες χρόνια κρατεί!
Από τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος έβρισκε στην μονομαχία ζώων την ψυχαγωγία που έψαχνε.
Εκτρέφοντας και μεγαλώνοντας ζώα προορισμένα για τον "θάνατο",αποσκοπούσε και αποσκοπεί στην απόκτηση παράνομων κερδών.Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός λόγος τα κέρδη.Η δύναμη και η δόξα, αλλά και η αίσθηση της υπεροχής και της επιβολής στα ταλαίπωρα ζώα,οδηγούν τους ανθρώπους στην παράνομη και "απάνθρωπη" εκμετάλλευση τους.Σκυλομαχίες,κοκορομαχίες,ταυρομαχίες αλλά και μάχες μεταξύ "άνισων" ζώων είναι πρώτες στον παράνομο τζόγο.





Σκυλομαχίες
Τα σκυλιά που εκτρέφονται,βασανίζονται και κακοποιούνται για την συμμετοχή τους στους παράνομους αγώνες είναι συνήθως Pit Bull λόγω της ιστορίας τους.Δημιουργήθηκαν ακριβώς για αυτόν τον λόγο,όμως σήμερα δυστυχώς ακόμα και σκυλιά αυτής της ράτσας που έχουν εκτραφεί σωστά,συνήθως "παρεξηγούνται" και θεωρούνται επικίνδυνα.
Οι Σκυλομαχίες προσφέρουν θέαμα αρκετά "εντυπωσιακό" και γεμάτο αδρεναλίνη στους θεατές αλλά και άφθονα κέρδη στους νικητές της μάχης.
Η εκπαίδευση τους γίνεται με σκληρό και αδίστακτο τρόπο,ώστε να γίνουν βίαια,αιμοσταγή και επιθετικά.Αναγκάζονται να ζούνε για μέρες νηστικά και ωθούνται να επιτίθενται εξαγριωμένα.
Τα σκυλιά των μαχών αυτών,υποφέρουν τόσο κατά την διάρκεια της μάχης όσο και πριν από αυτήν.
Σπάνια ζούνε μια φυσιολογική ζωή και σπάνια επιζούν μετά από μια μάχη,καθώς η παράνομη εκμετάλλευση τους,δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να τους παράσχουν κτηνιατρική φροντίδα.


Humane Society of the United States
Εδώ και αρκετούς μήνες η οργάνωση Human Society of the United States προωθεί μια καμπάνια πρόληψης και ενημέρωσης για τις παράνομες και διαδεδομένες Σκυλομαχίες στην Αμερική.Η βία και ο παράνομος τζόγος στις Αμερικανικές Πολιτείες από τις μάχες αυτές,αποφέρει εκατομμύρια κέρδη σε μια βιομηχανία που καλά κρατεί!
Τα Pit Bull παραδοσιακά σκυλιά στις κυνομαχίες,βρίσκουν ένθερμο κοινό παγκοσμίως.Έτσι η οργάνωση Human Society of the United States προωθεί την σωστή ενημέρωση των ιδιοκτητών τους,καθώς και την παροχή δωρεάν και καλά οργανωμένων μαθημάτων σωστής εκπαίδευσης τους.
Το "End Dogfighting" είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από τους δρόμους του Σικάγου το 2006 και συνεχίζει με επιτυχία και στις υπόλοιπες πολιτείες.




Links:





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ κρίμα για όλα αυτά τα σκύλια που γεννιούνται για αυτό τον σκοπό...πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να σοβαρευτούνε επιτέλους και να βλέπουν το σκυλί ως σύντροφο και όχι σαν δουλειά