Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Blogging......



Ξεκινώντας το blogging πριν περίπου μισό χρόνο, (www.lifestyle-rebels.com) δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήταν τόσο "ψυχοφθόρο"..
Γιατί το λέω αυτό?
Στην Ελλάδα το Blogging όσο και αν ακούγεται κάπως! δεν είναι ακόμα θεμελιωμένος τρόπος έκφρασης του κοινού..Τα Blogs που κυριαρχούν είναι κυρίως ενημερωτικά-ειδησεογραφικά,άντε και κάποια αξιόλογα "Fashion Blogs" με καθημερινή επισκεψιμότητα κάποιων εκατοντάδων ή και χιλιάδων αναγνωστών..
Ο Έλληνας δεν είναι έτοιμος ακόμα να δεχτεί ως τρόπο ζωής το Blogging..η τάση που έχει ο σημερινός Έλληνας για δημόσια προβολή σε οποιονδήποτε τομέα, δεν το "αφήνει" να δεχτεί άλλους καθημερινούς ανθρώπους ως πρότυπα και τείνει να αποδοκιμάζει οποιαδήποτε προσπάθεια.

Αντίθετα στην Σουηδία το Blogging κυριαρχεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων εδώ και χρόνια..Famous Bloggers γίνονται πρόσωπα καμπάνιας μεγάλων εταιριών μόδας,εμφανίζονται σε όλα τα κοσμικά events και θεωρούνται πρότυπα από χιλιάδες χιλιάδες αναγνώστες..Εύκολο χρήμα θα έλεγε κανείς! Γιατί?
Γιατί όσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα τόσο "καίγονται" οι διαφημιστικές να προμοτάρουν οι Bloggers τα προϊόντα τους.Άρα περισσότερα "ανώδυνα" κέρδη!!!!!!
Τι όμως προσφέρει ουσιαστικά το Blogging στους ίδιους τους Bloggers?
Τους προσφέρει έναν δημόσιο και άμεσο χώρο προσωπικής έκφρασης και ανησυχίας!!!
Λίγο Lifestyle! στην ρουτίνα της καθημερινότητας και ίσως έναν τρόπο να κάνουν κάτι δημιουργικό στην ζωή τους που θα τους αποφέρει και κέρδη! Who knows?

Ξεκινώντας κανείς όμως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ψυχικά! Διότι τα δικά μας ενδιαφέροντα και ασχολίες δεν ενδιαφέρουν τους πάντες!Πολλοί θα είναι αυτοί που θα υβρίσουν,θα χαρούν με την αποτυχία ή το κακό post μας! όσο όμως και να στεναχωρηθούμε δεν θα πρέπει να τα παρατήσουμε..Γιατί σε ότι και αν κάνεις στην ζωή σου πάντα υπάρχουν υποστηριχτές αλλά και όπως λέμε στην γλώσσα του Blogging HATERS!!!!!!
Δική μας απόφαση λοιπόν αν θα συνεχίσουμε δυνατά και δημιουργικά αυτό που ξεκινήσαμε ή αν θα μας "πάρει" από κάτω και θα δώσουμε την ευχαρίστηση στους "εχθρούς" μας!!
Με αυτό το μικρό άρθρο σας χαιρετώ και ξεκινώ το blogging ενημέρωσης μου,για το μάθημα της Διαδικτυακής Δημοσιογραφίας.
Έρχεται η συνέχεια....