Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Kung Fu Panda 2... έρχεται τον Μάιο!

Kung Fu Panda 2 έρχεται τον Μάιο στις κινηματογραφικές αίθουσες να μας ξεσηκώσει για άλλη μια φορά με τις περίτεχνες ικανότητες του....στο χιούμορ και την διασκέδαση!



Kung Fu Panda 2
Το σίκουελ της γνωστής ταινίας κινουμένων σχεδίων Kung Fu Panda του 2008,από την Paramount Pictyres και την DreamWorks Animation,με σκηνοθέτη τον Jennifer Yuh Nelson και μεγάλο καστ ηθοποιών να δανείζουν για άλλη μια φορά τις φωνές τους,έρχεται να μας χαρίσει στιγμές γέλιου και χαράς.Για άλλη μια φορά ο Po, ο ήρωας της ταινίας, μαζί μια ανανεωμένη ομάδα Kung Fu πολεμιστών ,τους Furious Five, ξεκινά ένα ταξίδι για την αντιμετώπιση ενός παλιού εχθρού (του Lord Shen),που υπό την απειλή ενός νέου είδους όπλου,σκοπεύει να κατακτήσει την Κίνα και να καταστρέψει μια για πάντα το Kung Fu..




Πάντα..
Τα πάντα (Ailuropoda melanoleuca),ανήκουν στην οικογένεια των αρκούδων. Αν και κατατάσσονται στα σαρκοφάγα θηλαστικά,ωστόσο τρέφονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από φυτά και μπαμπού.
Είναι γνωστά από την χαρακτηριστική τους εμφάνιση,όπου μαύρες βούλες καλύπτουν τα μάτια και τα αυτιά.
Συναντάται στην κεντρονοτιοδυτική Κίνα,ενώ μεγάλος πληθυσμός του ζει σε κατάσταση αιχμαλωσίας παγκοσμίως.Τα πάντα βρίσκονται στην λίστα με τα εξαρτώμενα είδη σε απειλή (λόγο της μεγάλης υπογεννητικότητας και της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος),ενώ η Διεθνής Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN),δεν θεωρεί ότι σύντομα ο πληθυσμός τους θα ανακάμψει,ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο της εξαφάνισης.

Η ονομασία "Πάντα" κυριολεκτικά σημαίνει "Μαυρόασπρο πόδι-γάτας",ενώ αρχικά "Πάντα" λεγότανε το Κόκκινο Πάντα.Για αυτό και γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ κόκκινου και γιγαντιαίου πάντα.
Η λέξη "πάντα" θεωρείται ότι προέρχεται από την Νεπαλέζικη λέξη "ponya",ενώ στην κινεζική λογοτεχνία και παράδοση το γιγαντιαίο πάντα είχε διάφορες ονομασίες όπως,η αρκούδα-μπαμπού ή αρκούδα με τις βούλες κ.ά..



Διάσημη Φιγούρα
Η κινεζική παράδοση θεωρεί ιερά ζώα τα Πάντα,όπως αντίστοιχα τον δράκο για αυτό εδώ και δεκαετίες η μορφή αυτών των ήσυχων και καλοκάγαθων γιγάντων,έχει αποτυπωθεί σε χιλιάδες αναμνηστικά σουβενίρ της Κίνας,σε νομίσματα αλλά και κάθε είδους μορφή τέχνης.
Όμως η χαρακτηριστική εμφάνιση του Πάντα,το έκανε σύμβολο-σήμα κατατεθέν της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης WWF και για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας παγκοσμίως.
Ταινίες,κινούμενα σχέδια αλλά και παραδοσιακές ιστορίες της Κίνας εξυμνούν με κάθε τρόπο την δύναμη και την ιερότητα αυτού του μοναδικού ζώου.





Links





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι γλυκά που είναι τα ΠΑΝΤΑ !!!