Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πάμε Θέατρο?

Πάμε Θέατρο?
Μια ερώτηση που ακούγεται συχνά στις παρέες της Θεσσαλονίκης.
Μιας Θεσσαλονίκης που σιγά σιγά αποκτά αέρα πολιτισμικό.Μιας Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζει στους καλλιτεχνικούς της κόλπους ολοένα και περισσότερους επίδοξους δημιουργούς και λάτρεις, της τέχνης και της φαντασίας.


Έτσι λοιπόν και εγώ με την σειρά μου έγινα θεατής μιας θεατρικής παράστασης,όχι σε κάποιο πελώριο και διάσημο θέατρο της πόλης,αλλά σε ένα συνοικιακό και σπουδαίο θέατρο της γειτονιάς μου.
"Θέατρο Φλέμινγκ" επί της οδού Φλέμινγκ και Μισραχή 15..

























Ένα μοναδικό διώροφο νεοκλασικό κτίριο που αναπαλαιώθηκε και σήμερα φιλοξενεί μια καλά οργανωμένη γκαλερί έργων τέχνης,ένα πολύ ζεστό χώρο για καφέ και κουβέντα και το σημαντικότερο,έναν μικρό χώρο θεατρικής σκηνής που όμως φιλοξενεί μεγάλες παραστάσεις.


"Shakespearean Dreams"

Το Σάββατο και την Κυριακή 28/29 Μαϊού αντίστοιχα,στην θεατρική σκηνή του "Θεάτρου Φλέμινγκ" ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση "Shakespearean Dreams",από την ομάδα μαθητών του εργαστηρίου "Φλέμινγκ".
Υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό και δημιουργικό κομμάτι της παράστασης ήταν η Εύα Στέφα,τελειόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών και καθηγήτρια της σχολής ελευθέρας σπουδών του "Θεάτρου Φλέμινγκ".
"Ήταν μια παράσταση που ξεκινήσαμε να την δουλεύουμε από τον Φεβρουάριο.Σιγά σιγά και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα ξεκινήσαμε τις πρόβες,ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε στο κοινό όσα μάθαμε"είπε η Αγγελική Νάτση,μαθήτρια της ομάδας.
"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" μέσα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.Μια παράσταση γεμάτη πρωτότυπες ατάκες γέλιου και ερμηνείες που μπορούν συγκριθούν με αυτές του Κρατικού Θεάτρου.Γιατί δεν έχει σημασία για ποιον ή που ανεβάζεις μια παράσταση αλλά τι δίνεις στην παράσταση.Και παρά τα όποια σκηνοθετικά ή ερμηνευτικά λάθη,τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους.Και αυτό φάνηκε..




Θέατρο θετικής ενέργειας

Περιδιαβαίνοντας κανείς το "κόσμημα" της γειτονιάς,όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής,αυτό που σίγουρα νιώθει κανείς,στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, είναι η θετική ενέργεια.Θετική ενέργεια που πηγάζει από την δίψα των συντελεστών να μας μεταδώσουν ζωντάνια,φαντασία,χαρά και προπάντων την ευκαιρία να απολαύσουμε τέχνη.
Μαζεμένοι όλοι σε μια μικρή αίθουσα λιγοστών καθισμάτων,(έχεις την αίσθηση ότι παρακολουθείς prive παραστάσεις!) έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και προπάντων έχουμε την ευκαιρία της διαδραστικότητας με τους ηθοποιούς.Αυτομάτως λοιπόν η παράσταση γίνεται προσωπική για τον καθένα.Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσε να προσάψει κάποιος η ζέστη που όσο πλησιάζει το καλοκαίρι,γίνεται εντονότερη!
Στο τέλος της παράστασης,τα συγχαρητήρια προς τους συντελεστές και έπειτα λίγη κουβέντα στους χώρους του φουαγιέ.Ένας χώρος γεμάτος από γέλια,συζητήσεις και έναν αέρα άλλης εποχής!








Press about "Theater Fleming"